Michael Kvium: The Noise of Silence (Stilhedens larm)

07 februar 2023

Særudstilling i sommeratelieret

18. marts – 19. oktober 2024

Det er os en stor glæde igen i 2024 at præsentere soloudstillingen med den internationalt anerkendte billedkunstner Michael Kvium (f. 1955) i museets sommeratelier. 

Udstillingen har titlen ’The Noise of Silence’ (Stilhedens larm) og berører emner som overforbrug samt idéen om det kollektive vs. det individualistiske – tematikker, der er mere aktuelle nu end nogensinde. Kvium omdanner Oluf Høsts gamle sommeratelier til en totalinstallation, der blandt andet kommer til at bestå af et stort vægmaleri lavet på stedet samt nyere skulpturelle værker. 

Michael Kvium har for nylig gennemgået en tung personlig såvel som malerisk periode, hvor han for første gang i sit liv mistede lysten til at male. Malelysten har han heldigvis genvundet; blandt andet med hjælp fra et ophold på Bornholm i forbindelse med DR2-serien ”Kunstnerkolonien på Bornholm”, hvor han særligt dykkede ned i Oluf Høsts billedunivers. Det er derfor en ualmindelig stor glæde for både Oluf Høst Museet og Michael Kvium at kunne samarbejde om at skabe en stedsspecifik totalinstallation i Oluf Høsts gamle atelier. 

Med sin særegne blanding af ironi, æstetik og grimhed vil Kvium med udstillingen udfordre vores konforme livsstil på en bornholmsk location, hvor ferie, nydelse og forbrug i høj grad dominerer i turistsæsonen.

Foto: Michael Kvium: Socialkreds, 2019.

Udstillingen er gavmildt støttet af: 

Arne V. Schleschs Fond, Grosserer L. F. Foghts Fond, Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat, Statens Kunstfond og Toyota-Fonden