Oluf og Hedvig Høst – et kunstnerpar

31 marts 2017

Oluf Høsts malerier med motiver navnlig fra Bornholm, gården Bognemark og af stjernehimlen er kendt af mange. Mindre kendt er det nok, at også Hedvig Høst (født Wiedemann) i sine unge år var maler. Hun og Oluf Høst blev forlovet, da de begge var elever ved Gustav og Sophus Vermehrens Malerskole i København.Hedvig Wiedemann debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1910.

Der er bevaret relativt få malerier fra Hedvig Høsts hånd, for hun holdt op med at male kort efter, at hun og Oluf Høst var blevet gift.

Det er til udstillingen lykkedes at opspore 13 værker af Hedvig Høst, og disse vises i Oluf Høsts nyrestaurerede Sommeratelier højt oppe i museets stejle klippehave. Flere af billederne har aldrig tidligere været vist for offentligheden.

En plancheudstilling fortæller i ord og billeder om Hedvig Høsts liv og udvikling som kunstner, om hendes og Oluf Høsts ægteskab og om deres søn, Ole Wiedemann Høst, som i lighed med forældrene ville være maler, men faldt ved Østfronten i 1943. Der gives desuden på udstillingen et rids over kvindelige kunstneres vilkår i begyndelsen af det 20. århundrede.