Museet

Oluf Høst Museet

Oluf Høst Museet åbnede i 1998 og er indrettet i Hedvig og Oluf Høsts smukke villa, Norresân, i Gudhjem. Der er tale om et kunstnerhjem med en righoldig samling af Oluf Høsts malerier ophængt netop dér, hvor de i sin tid blev til. Samtidig er Oluf Høst Museet et kunstmuseum med skiftende særudstillinger.

Museets eventyrligt smukke klippehave skråner stejlt op mod Gudhjems ”bjerg”, klippeformationen Bokul. En del af haven er et gammelt stenbrud, som i sin tid leverede granit til byggeriet af nødhavnen på den anden side af Hedvig og Oluf Høsts hus. I haven vokser blandt andet figen- og morbærtræer.

Som gæst kan man besøge de to ”malerhuse”, som Oluf Høst kaldte dem. Øverst i haven findes kunstnerens sommeratelier. Dette blev op til udstillingsåbningen i april 2017 gennemgående restaureret. Lidt længere nede i haven ligger det atelier, som Oluf Høst de første år selv benyttede og siden gav til sønnen, Ole Wiedemann Høst. Desuden ses inde i huset det atelier, som Oluf Høst primært benyttede ved vintertid.

Filmen Naturpsalmisten vises dagen igennem på museet. Her tegner Oluf Høsts efterkommere og tjenestefolk et billede af maleren, og kunstfaglige fortæller om hans livsværk.

I forbindelse med et besøg på Oluf Høst Museet kan det anbefales at gå en tur på klippeformationen Bokul og videre mod søen Gråmyr. En gåtur fra museet nordpå langs kysten ved Salenebugten er også anbefalelsesværdig. Her befinder man sig midt i Oluf Høsts motivverden med klipperne, havet, den høje horisont og det helt specielle, bornholmske lys.

Gudhjem byder på mange skønne ferieoplevelser. På www.teambornholm.dk kan du se et bredt udbud af overnatningsmuligheder i Gudhjem

Kom og besøg Oluf Høst Museet, vi har åbent fra april til oktober.

Andre links:

Feline.dk, Sommerhus-siden.dk, Vacasol.dk, SommerhuseDanmark.dk, Dansk-Sommerhusferie.dk, Campaya.dk