Museets samling

Museets samling

Hele sæsonen
1. april – 21. oktober 2023

Mere end 50 malerier, skitser og tegninger 

Museets faste samling spænder over det meste af Oluf Høsts virke til hans død i 1966. Hele kunstnerens motivverden er derfor repræsenteret; fra de knitrende ildebrande og Skt. Hans bål mod Gudhjems blå horisont til silderøgerierne og de religiøse parafraser, som Oluf Høst malede, tydeligt inspireret af f.eks. Giottos kalkmalerier fra Italien.

Den faste samling kan ses i villaen, Oluf og Hedvig Høsts daværende private bolig. Her viser vi også hvert år en ny særudstilling.

Gården Bognemark, som Oluf Høst erhvervede i 1935 for næsen af kollegaen Niels Lergaard, og som han malede mere end 100 gange over 30 år, er naturligvis også at finde.

Han malede gården hver dag, i al slags vejr, og gårdens længer, stråtage og den karakteristiske portåbning blev en slags eksperimentarium hvad angår farver, stemninger og flader for Høst.

På Oluf Høst Museet sætter vi en dyd i at have det meste af samlingen ophængt på væggene hvert år hele sæsonen, så vores gæster kan få et grundigt indblik i Oluf Høsts liv og virke.

Den faste samling kan ses i villaen, Oluf og Hedvig Høsts daværende private bolig.

Her viser vi også hvert år en ny særudstilling. Desuden præsenterer vi hvert år en særudstilling i Oluf Høsts tidligere sommeratelier, der er højt placeret i museets stejle klippehave.

Museets samling blev etableret, da Oluf Høst Museet åbnede i 1998. De fleste værker er indkøbt hos familien Høst. Enkelte værker er i årenes løb opkøbt gennem auktionshuse, takket være generøse donationer og fondsbevillinger.