Sif Itona Westerberg & Asbjørn Skou: Marv og Sten

10 februar 2020

Særudstilling i Oluf Høsts Sommeratelier
21. april 2021 – 23. oktober 2021

Det er med stor glæde, at Oluf Høst Museet i 2021 kan præsentere udstillingen Marv og Sten af samtidskunstnerne Sif Itona Westerberg og Asbjørn Skou. Begge kunstnere bor og arbejder i København, hvor de har hver deres respektive praksisser. Westerberg arbejder primært med skulptur og har på det seneste valgt gasbeton som sit materiale, og Skou benytter sig oftest af tegningen som medie; enten som store vægmalerier eller som minutiøse illustrationer i sine grafiske noveller.

Økologisk krise og mytiske figurer

Til udstillingen på Oluf Høst Museet har de forenet deres praksisser og vil omdanne sommeratelieret til en totalinstallation bestående af et stort skulpturelt værk og en billedfrise malet direkte på væggen. Temaet for deres kunstneriske samarbejde er myten som mangelvare i den antropocæne tidsalder. Med det menes der den geologiske epoke, vi befinder os i netop nu, der af geologer i 2016 blev døbt ’Antropocæntiden’, idet menneskehedens påvirkning af jorden er så omfattende, at vi er blevet en geologisk kraft på lige fod med fx vulkaner og jordskælv.

Marv og Sten problematiserer menneskets udnyttelse af planetens ressourcer samt den følelse af ligegyldighed overfor ikke-menneskelige livsformer, der opstår i forbindelse med den. For at genoprette en samhørighed med naturen foreslår kunstnerne, at vi finder tilbage til folketro og mytiske figurer, der i oldtiden og middelalderen fungerede som bindeled mellem den menneskelige og ikke-menneskelige verden. Her bygger udstillingen bro til Bornholm, hvor der findes myten om ’De Underjordiske’; et hemmeligt troldefolk, der siges at være øens og naturens beskyttere.

Skou og Westerbergs installation i Oluf Høsts Sommeratelier vil bestå af en samling af skulpturelle væsner, der har træk fra mytologier fra nær og fjern. Væsnerne mødes i den magiske overgang mellem vinter og forår for at diskutere, hvordan de som antropocæne skytsånder kan påvirke menneskeheden til at genetablere en sund relation til en verden, hvor økosystemerne er ved at kollapse.

Om kunstnerne

Sif Itona Westerberg
Født 1985 i København. Uddannet fra det Kongelige Danske Kunstakademi i 2014. Hjemmeside: https://www.sifitona.com/

Asbjørn Skou
Født 1984 i København. Uddannet fra Hochschule Für Kunst Bremen i 2009. Hjemmeside: https://asbjornskou.com/

Udstillingen er gavmildt støttet af:

William Demant Fonden
Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg
Grosserer L. F. Foghts Fond