Sif Itona Westerberg & Asbjørn Skou: Marv og Sten

10 februar 2020

juni – 22.oktober 2022
Sif Itona Westerberg og Asbjørn Skou, særudstilling i Oluf Høsts sommeratelier.

Marv og Sten problematiserer menneskets udnyttelse af planetens ressourcer og den følelse af ligegyldighed overfor ikke-menneskelige livsformer, der opstår i forbindelse med den udnyttelse. 

For at genoprette en samhørighed med naturen foreslår kunstnerne, at vi finder tilbage til folketro og mytiske figurer, der i oldtiden og middelalderen fungerede som bindeled mellem den menneskelige og ikke-menneskelige verden. Her bygger udstillingen bro til Bornholm, hvor myten om ’De Underjordiske’ fortsat lever. Et hemmeligt troldfolk, der siges at være øens og naturens beskyttere og som straffer den, der ikke behandler naturen ordentligt.

Skou og Westerberg sætter fokus på myten som mangelvare i den antropocæne tidsalder. En epoke, hvor menneskets påvirkning af jorden er så omfattende, at vi er blevet en geologisk kraft på lige fod med f.eks. vulkaner og jordskælv.

Kunstnernes fælles installation består af en samling af skulpturelle væsner, der har træk fra mytologier fra nær og fjern. 

Væsnerne mødes i den magiske overgang mellem vinter og forår for at diskutere, hvordan de som antropocæne skytsånder kan påvirke menneskeheden til at genetablere en sund relation til en verden, hvor økosystemerne er ved at kollapse.

Sif Itona Westerberg og Asbjørn Skou bor og arbejder begge i København, hvor de har hver deres respektive praksisser. Westerberg arbejder primært med skulptur og har overvejende gasbeton som sit materiale. Skou benytter sig oftest af tegningen som medie; enten som store vægmalerier eller som minutiøse illustrationer i sine grafiske noveller.

Billedhugger Sif Itona Westerberg slog for alvor igennem i 2021 med den anmelderroste soloudstilling ”Immemorial” på ARoS og sin medvirken i DR2s ”Kunstnerkolonien på Bornholm”, der blev optaget i Gudhjem. Asbjørn Skou har adskillige soloudstillinger bag sig i indland og udland, i Danmark blandt andet på Vejle Kunstmuseum og Kunsthal Nord,  Aalborg.

Allerede året før kunne vi præsentere udstillingen Marv og Sten af Sif Itona Westerberg og samtidskollegaen Asbjørn Skou. 

Det er med stor glæde, at Oluf Høst Museet har fået lov at beholde udstillingen i 2022.

Om kunstnerne

Sif Itona Westerberg
Født 1985 i København. Uddannet fra det Kongelige Danske Kunstakademi i 2014. Hjemmeside: https://www.sifitona.com/ 

Asbjørn Skou
Født 1984 i København. Uddannet fra Hochschule Für Kunst Bremen i 2009. Hjemmeside: https://asbjornskou.com/

Udstillingen er gavmildt støttet af:

William Demant Fonden
Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg
Grosserer L. F. Foghts Fond